Home

Aquariumvereniging ATV Bali

auarium Maurits v/d Berge

Welkom op de website van Aquariumvereniging ATV Bali, de vereniging voor West-Brabant en wijde omstreken. Een goede start voor uw aquariumhobby.
ATV Bali is een actieve vereniging met aquarium-, terrarium- en vijverliefhebbers uit de regio West Brabant, welke  is aangesloten bij de Nederlandse Bond Aqua Terra (NBAT).

 

Niets is leuker dan deze mooie hobby samen met mede-aquarianen te beleven. Immers samen weet je meer en inspireer je elkaar iedere keer weer.
Wij zijn een vereniging die mensen bij elkaar brengt. Mensen die graag bezig zijn met vissen en planten… Kortom alles wat leeft en groeit binnen de glazen wanden van een aquarium en daar buiten.

Naast zoetwater- en zeeaquaria besteedt de vereniging ook aandacht aan paludaria (natte terraria en oever aquaria) en vijvers. Bij het houden van een aquaria of een paludaria komt heel wat kijken. Een goede kennis van viskunde (ichthyologie) bijvoorbeeld. En water(kwaliteit). Ook moet je weten bij een aantal soorten aquaria’s/paludaria’s hoe je met verschillende soorten planten omgaat. De verzorging van de dieren in een paludaria stelt dan weer haar eigen eisen.


Veel van onze leden hebben kennis en ervaring met verschillende soorten techniek, inrichting, waterchemie, visziekten, algen en het kweken van vissen en planten. Kennis en ervaring waar iedereen een beroep op kan doen!

Nieuwsgierig geworden?

Kom eens langs op een van onze verenigingsavonden. Deze hobbyavonden worden georganiseerd op vrijwel elke 2de dinsdag (20.00 – 22:30 uur) van de maand, meestal  in ‘De Wittenhorst’ te Halsteren. Kijk voor het actuele programma elders op deze site.

Mocht u hierover nog vragen hebben, dan kunt u altijd terecht bij één van onze bestuursleden.