Uitslagavond huiskamerkeuring 2022

Tijdens deze bijeenkomst stond de huiskamerkeuring van ATV Bali centraal. In oktober heeft Ron van Brakel, keurmeester van de NBAT, 8 verschillende bakken van de leden van ATV Bali gekeurd.
Er waren deelnemers met zoetwater (gezelschap en speciaal), zoutwater en een paludarium. Het doel van de keuring is om de bak van de deelnemer te bekijken en deze te voorzien van positieve feedback maar ook het geven van tips om de bak te verbeteren.
Tijdens de keuring werd er gekeken naar het dieren bestand, de planten en de watersamenstelling. Ook werd de opbouw (inrichting) van de bak besproken en de toegepaste techniek. Tijdens de keuring zijn er een hoop foto’s gemaakt die zijn verwerkt tot een mooie presentatie.
Dhr. van Brakel was eveneens aanwezig en hij heeft de presentatie voor zijn rekening genomen. De deelnemende bakken werden uitvoerig besproken zodat de aanwezigen konden genieten van de fraaie bakken die wij binnen onze vereniging hebben.

Tot slot kreeg iedere deelnemen de keuringslijst overhandigd samen met een fraaie attentie en een bosje bloemen. Het zoutwateraquarium van Ad Wijnands werd kampioen van dit jaar. Maar ook binnen ATV Bali geldt, deelnemen is belangrijker dan winnen.
Tot slot wil ik dhr. Ron van Brakel danken voor zijn bijdrage voor de keuring evenals alle deelnemers die hebben meegedaan.

Thorn van Bragt

PS: De uitslag was:

De heer soort totaal biologisch
1e A. Wijmans zeewater 391,5 62,5 goud
2e P. Hectors zeewater speciaal 391 62 goud
3e W. Nederveen gezelschap 388 61,5 zilver
4e H. Uijl gezelschap 385,5 62 zilver
5e T. van Bragt paludarium 380 61 zilver
6e S. Musters zoetwater-speciaal 377,5 60 brons
7e J. Hofmeester gezelschap 373 60,5 brons