2 juli 2016 – uitje ATV Bali

Bali-uitje 2016 – vijvertuin Yvon en Joop Blok

Zaterdag 2 juni 2016 genoten wij van het jaarlijkse ATV Bali uitje. Dit jaar bezochten wij de open vijvertuinen van de familie Blok in Roosendaal. Daar werden wij hartelijk ontvangen door Joop en Yvon. De weergoden waren ons gunstig gezind met een heerlijke stalende zon.

Onder het genot van een worstenbroodje en een drankje doken wij in de vele bijzonderheden van deze fraaie tuin met zijn verschillende vijvers. De vijvers waren via overlopen met elkaar verbonden waardoor een natuurlijk biologisch filter systeem ontstond. De vele soorten koi vissen, waaronder grote jongens, zwommen zonder problemen tussen de verschillende soorten waterplanten.
Het water van deze vijver liep via een watervalletje over in een echte planten vijver met vele soorten waterlelies, welke schitterend stonden te bloeien. Een groot aantal kleinere vissen bevolkten deze vijver, met twee waterschildpadden. Via een klein beekje, waar ook vele soorten water- cq moerasplanten stonden stroomde het water langzaam naar ……… een derde vijver. In deze vijver kon je als je goed keek vlak onder het oppervlak een grote snoek, van ongeveer 80 centimeter ontwaren, die stilletjes lag te loeren.
Vanuit deze vijver werd het water terug gepompt naar de koi vijver, waardoor een natuurlijk filter was ontstaan.

Yvon had een leuke aantal leuke vragen gemaakt, waardoor wij langs een groot aantal bijzonderheden langs de tuin kwamen. Een vraag was, waar waren de twee in elkaar overlopende minivijvers, bevolkt met stekelbaarsjes van gemaakt. Niemand dacht er aan dat dit van twee grote ronde wasbakken was gemaakt waar vroeger vele mensen gelijktijdig hun handen hadden gewassen.

Na de vijvertuin werd in Halsteren heerlijk gesmuld van een prima verzorgde barbecue